Waarom betaal je borg?

dinsdag 14 januari 2020

Waarom betaal je borg?

Je betaalt borg omdat je een waardevol object huurt. De borg dient voor verhuurders als een soort onderpand. Hierdoor heeft de verhuurder een garantie bij eventuele schade, diefstal, fraude of nalatigheid.

Wanneer betaal je de borg?

De borg betaal je bij het ophalen van de huurauto. Het bedrag wordt gereserveerd op je creditcard of afgeschreven van je bankrekening. De borg mag niet contant worden betaald.

Hoeveel borg moet ik betalen?

De borg die je betaalt is gelijk aan het Eigen Risico plus de huursom. Er is een mogelijkheid om het Eigen Risico te verlagen. Bij personenauto's is de borg standaard € 750,- en bij bestelauto's € 1000,-. Als je voor deze mogelijkheid kiest betaal je bij personenauto's € 9,- per dag voor een verlaging naar € 250,- en bij bestelauto's € 12,- per dag voor een verlaging naar € 350,-.

Heeft de auto in jouw huurperiode geen schade gekregen dan zal doorgaans de borg binnen 24 uur weer op de rekening staan waarvan het betaald is.

Wanneer betaal je de schade?

Mocht de auto helaas schade krijgen in de periode dat jij de auto huurt dan zal het Eigen Risico op jou verhaald worden. De volledige waarborgsom wordt afgeschreven of ingehouden en wordt er niets teruggestort na het einde van de huurperiode. Nadat de schade is hersteld zal er een verrekening plaatsvinden, mocht het schadebedrag lager zijn dan de borg krijg je het resterende deel terug.

Waarom betaal je borg?

Offerte aanvragen