Winterbanden

woensdag 15 januari 2020

In Nederland is het gebruik van winterbanden niet verplicht, dit in tegenstelling tot veel andere landen. Toch is het wel raadzaam om gebruik te maken van winterbanden, omdat ze nou eenmaal zorgen voor een betere grip en wegligging tijdens de wintermaanden.

Het rubber wordt vaak hard en onelastisch, dat zorgt voor minder grip. Bij winterbanden is de band daarom aangepast naar lage temperaturen.  Winterbanden zijn gemaakt van een zachtere rubber samenstelling en hebben een grotere hoeveelheid lamellen in het profiel. Dat zorgt ervoor dat de banden veel meer grip hebben.

Je kan de winterbanden herkennen aan het wintervlokje Alpine symbool. Daarnaast vind je vaak M+S op de winterbanden. Dit betekent modder en sneeuw. In Duitsland moeten alle winterbanden en/of all-season banden voorzien zijn van bovenstaande symbolen.

Als je een auto huurt in de winterperiode is het dus raadzaam om winterbanden als extra optie erbij te kiezen. Veilig rijden op sneeuw en ijs is dan ook de belangrijkste reden om winterbanden te huren.

Winterbanden

Offerte aanvragen