Veelgestelde vragen

Betaling

Hoe hoog is de borg die ik moet betalen?

De borg is per huurklasse verschillend. Het bedrag dat voor vertrek moet worden voldaan zullen wij per situatie bepalen en met u bespreken. Na afloop van de huurperiode wordt het restant van de borg teruggestort op de rekening van de huurder.

Hoe moet ik de betaling voldoen?

De betaling moet voldaan worden met PIN of Creditcard of banktransactie. De betaling moet vooraf worden voldaan, de borg wordt na afloop van de huurperiode teruggestort op de desbetreffende bankrekening. Contante betaling is bij ons niet mogelijk.

Wat gebeurt er als ik een bekeuring heb gereden?

In dien er een bekeuring gereden wordt zal deze retour gestuurd worden. Dit bekent dat de overheid de bekeuring op de naam van de huurder zet en rechtstreeks aan u verstuurt. Daarnaast wordt er €7,50 administratiekosten door ons gerekend.

Zijn de tarieven inclusief of exclusief BTW?

De tarieven voor shortlease die worden weergegeven op de website zijn exclusief BTW. Deze keuze is gemaakt omdat onze klanten grotendeels zakelijke klanten zijn. Als u vragen heeft over de tarieven, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Zijn er nog bijkomende kosten?

Er zijn mogelijke extra’s voor de voertuigen zoals winterbanden, navigatie en/of een trekhaak. De kosten hiervoor worden vooraf besproken met de klant. Indien u het voertuig ernstig vervuild inlevert of in het voertuig heeft gerookt brengen wij u kosten in rekening. Tevens verwachten wij van u dat u het voertuig weer vol getankt bij ons inlevert.

Verzekering

Hoe zijn de voertuigen verzekerd?

De voertuigen zijn WA + Casco verzekerd, dit betekent dat u als klant enkel het vooraf afgesproken eigen risico hoeft te betalen bij schade. 

Wat houdt het eigen risico in?

Het eigen risico is het bedrag dat betaald moet worden aan de verzekering bij niet verhaalbare schade. De hoogte van het eigen risico hangt af van de voertuigklasse en wordt vooraf opgenomen in het contract.

Voertuig

Kan het voertuig ook afgeleverd worden?

Voor bedrijven hebben wij een bezorgservice op aanvraag. Hier zullen extra kosten voor gerekend worden.  

Naar welke landen mag ik het voertuig meenemen?

Als u van plan bent om naar het buitenland te gaan met het voertuig dient u dit vooraf aan te geven bij een van onze medewerkers.

Waar kan het voertuig opgehaald worden?

De voertuigen kunnen worden opgehaald aan het Voorzand 22 in Ridderkerk.

Wat als het weergegeven type voertuig niet beschikbaar is?

Bij INQAR Nooteboom wordt er gewerkt in voertuigklassen. Dit betekent dat u altijd een voertuig uit dezelfde klasse zult krijgen. Als u bijvoorbeeld kiest voor een Citroën C1 (A-klasse), en deze blijkt niet beschikbaar, zullen wij contact met u opnemen om een andere auto uit deze klasse aan u voor te leggen. Zo zal er altijd een passende oplossing worden gezocht voor uw wensen.

Wat moet ik doen als er onderhoud nodig is aan het voertuig?

Wij raden klanten aan tijdig contact met ons op te nemen voor het maken van een onderhoudsafspraak. Wij plannen dan het onderhoud in en regelen zonodig vervangend vervoer voor u.

Wat moet ik doen bij pech of schade aan het voertuig?

U belt in dit geval naar ons kantoor en wij regelen hulp of een vervangende auto. Buiten openingstijden belt u het INQAR-noodnummer wat vermeld staat in het voertuig.

Algemeen

Wat houdt verhuur in bij INQAR Nooteboom?

De voertuigen bij INQAR Nooteboom worden verhuurd vanaf 1 dag. Er zijn vaste huurtarieven voor de voertuigklassen vastgesteld. Meer informatie vindt u op onze website www.inqar.nl/vestigingen/ridderkerk.

Er zijn geen resultaten op de zoekwoorden.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Offerte aanvragen